Även om vårt avlånga land knappt syns på världskartan lyckas vi år efter år att toppa listorna bland världens bästa länder. Avicii, Tetra Pak och IKEA har blivit synonymt med Sverige och nästa globala genombrott kan vara rakt framför näsan på dig.

Vi på The Lobby-redaktionen är stolta över att majoriteten av alla nuvarande aktörer som befinner sig i våra lokaler är svenska. Hela 15 varumärken med rötter i Sverige är samlade under ett och samma tak samtidigt som de fortsätter expandera globalt.

Lär känna en handfull av våra gäster nedan:

Från norr till söder

Falun är inte bara hemstaden för röda hus och dalahästar. Här föddes Pappelina som idag designar unika mattor vävda i plast. Grundaren Lina Rickardsson hittade sin plats bakom vävstolen redan 1999 och i år firar varumärket 20 år och väljer att lansera höstens kollektion i The Lobby.

Foto: Beata Cervin

En bit söderut, bland salta stänk och färska skaldjur på Sveriges västkust kom Miroux till liv. I limiterad upplaga tillverkar Miroux handgjorda väskor i tidlös design med målet att ständigt influera och inspirera starka kvinnor till att bli sitt bästa jag.

Ytterligare en aktör med visionen om att hylla kvinnan är, som namnet avslöjar, Power Woman. Här skapas exklusiva sportkläder som skapar de bästa förutsättningarna för att förbättra kvinnans kapacitet, kraft och form. En kollektion designad av kvinnor – testad av atleter.

Internationell inspiration

Saint Rochés, Luminea och Livelo är tre svenska aktörer som sökt sig till olika delar av världen för inspiration, tagit med sig den hem och sedan låtit den reflekteras i deras kreationer.

Delar av Saint Rochés eleganta solglasögon är en direkt översättning av atmosfären i kuststäderna på den franska Rivieran, där filosofin om ”Klassisk elegans för alla tillfällen” uppkom.

Foto: Beata Cervin

Mattillverkaren Luminea däremot, fann sin inspiration i en liten by i Turkiet. Hantverket, färgerna och kulturen tog grundaren med hem till Sverige i form av tovade ullmattor som berättar en historia.

Även danska rötter finns att spåra hos oss i The Lobby. Sagan om Livelo började med införskaffningen av en dansk lastcykel som en praktisk och miljövänlig vardagslösning för Mats Porle som ville börja lämna bilen hemma. Ur detta föddes Livelo Bikes och Livelo #1 – en cykel skapad för hela familjen.

Hela världen väntar

Från Falun till Västkusten och Turkiet till Danmark. En färgstark kombination av mode, vardagslösningar och inredning. Missa inte resten av The Lobby-familjen som består av passionerade visionärer som, inom en snar framtid, kommer ta över världen. Här hittar du våra aktuella utställare.