Enligt Matilda och PMU second hand – två varumärken som vill göra världen till en bättre plats för alla. Det förstnämnda med sin tröja som belyser vikten av girl power och jämställdhet och PMU som bekämpar fattigdom och arbetar för att förbättra miljön med hjälp av sina second hand-butiker. Ta ställning i sommar – matcha GRL PWR med second hand.

Enligt Matilda startades av Matilda Nyström på den internationella kvinnodagen 2017 – inte helt oväntat då att varumärkets tröjor står för systerskap och kampen för jämställdhet.

Tanken var inte att Enligt Matilda skulle bli ett företag från början, berättar Matilda. Resan startade med att hon skapade en tröja med trycket ”GRL PWR” på. När hon sedan delade en bild hon tagit på tröjan skapades en efterfrågan hos vänner och bekanta, som sedan spred sig som en löpeld. Hela vägen till bland andra Linnea Claesson och Gudrun Schyman.

(Foto: Enligt Matilda)

Denna eleganta, men kraftfulla t-shirt kan du matcha med allt. Det bästa alternativet är att para ihop med ett second hand-plagg. Exempelvis ett som kommer ifrån en organisation som också driver två viktiga frågor – fattigdom och miljö.

PMU är de svenska pingstförsamlingarnas biståndsorganisation. De vill bekämpa fattigdom i alla dess former genom att samverka med människor i utsatthet.

”Ditt fynd förändrar liv och miljö”

PMU bildades 1965 och arbetar med cirka 160 projekt i ungefär 35 länder där man kämpar mot fattigdom och för de som inte kan göra sina röster hörda.

Runt om i Sverige finns PMU-butikerna tillgängliga – från Trelleborg till Haparanda. Urvalet som finns i The Lobby kommer från butiken som är belägen i Tyresö i Stockholm.

Överskottet från deras butiker går till att finansiera projekt som PMU bedriver eller som den lokala församlingen är engagerade i.

Ta tillfället i akt och koordinera din sommarlook efter 2019:s viktigaste frågor på ett moderiktigt sätt! Kom förbi The Lobby och se vad PMU och Enligt Matilda har att erbjuda och plocka ihop en kraftfull outfit som alltid fungerar.

(Foto: Duy Pham / Unsplash)