Är det långt kvar till semestern? Eller har du precis börjat på ett nytt jobb? Vi tipsar dig om hur du överlever sommaren. Allt ifrån glasstips till kläd och sminktips.

Vissa somrar ser ut på det viset: man har tagit semester sent eller man kanske har börjat på ett nytt jobb och inte tjänat in några semesterdagar. Hur ska du stå ut? Inga problem – vi har de bästa tipsen.

1. Lägg ett paket glass i frysen
Om ni har en frys på arbetsplatsen kan ett glasspaket vara en bra idé att ha liggandes. Ta en glass när sötsuget slår till och få lite sommarkänsla framför datorn. Frukt så som vindruvor fungerar även bra att frysa in om du inte vill ha vanlig glass.

(Foto: Allef Vinicius / Unsplash)

2. Strunta i strumpbyxorna
Har ni inte klädkod som kräver strumpbyxor på arbetsplatsen – lämna dem hemma! Bara ben gör det inte bara svalare utan gör också att du kan gå rätt ut i sommarvärmen efter jobbet och få känna solens strålar.

3. Köp en liten fläkt
Har ni det jättevarmt på kontoret under sommaren? Hitta en liten fläkt som du kan koppla in i exempelvis datorn eller i närheten som ger dig svalka.

4. Solpuder
Har du inte fått så mycket tid i solen kan ett solpuder som appliceras med en stor mjuk borste i ditt ansikte vara en lösning. Du kommer genast känna dig fräschare och se solkysst ut när du ser dig i spegeln.

5. Smaksätt ditt vatten
Vanligtvis kanske man inte tar sig tiden att skära upp frukt eller att köpa bär att smaksätta sitt vatten med, men under sommaren tycker vi gott att man ska ta sig den tiden. Citron och ingefära är en fräsch smaksättning, en annan vi kan rekommendera är jordgubbar, mynta och lime som blir en väldigt söt och god kombination.

 

(Foto: Julia Zolotova / Unsplash)

6. Gå ut på lunchen!
Sätt er ute och ät lunch. Om det inte är möjligt så är en lunchpromenad ett bra sätt att få lite luft och samtidigt få dofta på sommaren.

(Foto: Matt Heaton / Unsplash)
(Foto: Alvin Balemesa / Unsplash)