Sommaren är här och cyklisternas glansdagar likaså. Färre bilar, varma vindar och en ständig jakt efter frihet – det är svårt att hitta ord som summerar en sommar i storstaden på ett bättre sätt.

Den kvava luften vilar som ett täcke över den ödsliga staden som vanligtvis är fylld av människor på språng. Semesterfirarna har flytt stan och de tappra arbetarna är kvar i tillsammans med tomma gator och ekande fågelkvitter. Puh, äntligen kan du cykla obehindrat genom Stockholms stad.

Två cykelproffs under samma tak

I The Lobby gästar just nu två aktörer som tagit rygg på den rådande cykeltrenden och som råkar komplettera varandra osannolikt bra. Vélosophy är det självklara valet för den medvetne cykeljägaren med öga för snygg design och funktionalitet, medan MIOO satsar på att hålla din cykel i rullning genom att erbjuda en moderniserad form av cykelservice.

Man brukar säga att frihet inte kan köpas för pengar men i just det här fallet har vi en annan uppfattning. Vélosophy ger dig friheten att känna vinden i håret och färdas genom ljumma sommarkvällar. MIOO ger dig tryggheten som gör att du vågar släppa garden och låta cykeln bli en naturlig del av livet.

Cykelmärket med en givmild filosofi

Vélosophy lanserades 2016 av Jimmy Östholm och är det första cykelmärket i världen med ett löfte om ”one-for-one” som innebär att för varje cykel som säljs doneras även en cykel till skolflickor i utvecklingsländer. Det betyder att du gör goda gärningar för hälsa, miljö och utsatta barn när du köper en cykel från Vélosophy.

Foto: Vélosophy

”Vi må vara små men vi är ambitiösa och vi vet att vi bidrar till att utveckla vår bransch. Vi gör det genom Vélosophy’s syfte – ’putting life in motion’ – när vi donerar en cykel för varje vi säljer”, förklarar grundaren bakom det framgångsrika cykelmärket.

Cyklarna är designade för att passa ett fartfyllt liv i storstan med snygga detaljer och praktiska accessoarer. Med visionen om att lämna positiva spår bakom sig pågår ständig innovation och samarbete med likasinnade partners i hopp om att göra cykeln till det självklara transportmedlet.

Foto: Vélosophy

Med känsla för god service

När cykeln väl är på plats gäller det att ta hand om sin pärla så att ni kan dela många stunder tillsammans i framtiden. Faktum är att din cykel kräver både underhåll och kärlek för att säkerställa att allt rullar som det ska och att den håller länge.

MIOO hjälper dig att hålla koll på din cykels välmående tack vare sina smarta tjänster –  service-hubar, månadsprenumeration på cykelserivce och hjälpsamma cykelexperter, ”Bike Buddy”, som kommer till dig när olyckan är framme.

Foto: MIOO

MIOO vill göra det enkelt att lämna bilen hemma och istället förlita sig på sin cykel till fullo. Idén är lika enkel som den är genialisk – för mindre än en hundralapp i månaden blir du en del av stans mest flexibla och lättillgängliga cykelservice som ser till att du kan rulla tryggt och säkert fram längs stadens ödsliga gator.

Spana in Vélosophy och MIOO i The Lobby för att se utbudet, utforska en värld av cyklar och inspireras till en mer hållbar livsstil.

Foto: MIOO