Vi tackar sommaren för dofter av nyklippt gräs, fuktigt regn, och kaprifol som förknippas med de varma, soliga månaderna. Nu är det dags för höstens dofter att glänsa – med hjälp av jasmineblommans sötma, djupröda rosor och irisblommans rot.

En dynamisk doftkarta

Årstiderna styr humör såväl som stil och under årets skiftande säsonger hinner vi byta ut kläderna i garderoben, variera mellan maträtter och alternera mellan olika inredningsdetaljer. Varför anpassar vi inte hemmets dofter på samma sätt?

Även dofter kan associeras till olika tidsperioder av året – ett lätt, blommigt doftljus passar perfekt inne på gästtoaletten under sommarhalvåret, medan hösten ropar efter mer mörka, skogdoftande noter.

Ledande doftexpert

En aktör som är expert inom doftriket är Rituals. Efter en fartfylld och blomstrande sommar i The Lobby är det nu dags att ta sig an hösten tillsammans – genom att lansera en helt ny doftkollektion för dig och ditt hem.

Private Collection” består av parfum d’Interieur, köksset, doftljus och doftstickor i ljuvliga toner som gör ditt hem till en rofylld oas. Med enkla medel skapar du en känsla av harmoni och lyx som gör att du kan njuta av ditt hem – varje dag.

I höst välkomnar vi den nya serien ”Floral” som en del av ”Private Collection”. Den består av tre blommiga dofter; Sweet Jasmine, Orris Mimosa och Imperial Rose som sprider en harmonisk känsla i hela hemmet. Med Rituals förvandlas dina vardagsrutiner till meningsfulla ritualer som hjälper dig att varva ned och finna välbehag.

Foto: Rituals

Meningsfulla ritualer i vardagen

Att tvätta händerna kan tyckas vara en betydelselös syssla men för Rituals är det något som bringar lycka och lugn. De populära seten av handtvätt och handbalm får sällskap av de nya dofterna Precious Amber, Savage Garden och Sweet Jasmine som gör dina händer återfuktade och väldoftande – en daglig ritual att njuta av.

Ett doftljus är nästintill obligatoriskt under hösten och givetvis kan du lita på att Rituals har det du söker – vare sig det är Wild Fig eller Savage Garden du är ute efter. Utöver sin magiska doft fungerar ljusen även som en stilfull inredningsdetalj i färgerna champagne, vit eller svart. Höstens räddning? De enorma doftljusen i storlek XL som fyller hemmet med värme, ljus och doft i hela 70 timmar.

Foto: Rituals

Innovativ doftspridning

För dig som redan är insnöad på doftljus och vill vidga vyerna är Rituals nya doftpatroner något att kika närmare på. Doftpatronerna används i Rituals Perfume Genie som styrs via en app i telefonen så att du kan bestämma när och var dofterna ska spridas. Här lever innovation och doft i symbios för att skräddarsy en doftupplevelse enligt dina önskemål.

Höstens nya ”Private Collection” hittar du i The Lobby den 24:e oktober och redan nu kan du upptäcka kollektionen hos Rituals.

Rituals har även ett späckat schema med spännande aktiviteter och föreläsningar planerade i sin pop-up hos The Lobby 24-26 oktober!

Kolla tidsprogrammet här, och se till att komma förbi för att uppleva höstens doftnyheter och hitta din favorit. 

Foto: Rituals