Går du i renoveringstankar? Känner du dig manad och modig nog att testa något helt nytt? En av höstens hetaste trender är tapeter i taket.

Det skriver Södermanlands Nyheter i ett lokalt reportage.

”Något som är väldigt trendigt just nu är att sätta tapet i taket. Jag arbetar med att inreda ett hotell här i Trosa och där valde de att sätta ananastapet i toalett-taket till exempel”, säger Matilda Eriksson på färg- och tapetspecialistbutiken Bolist.

”Taket är en ny grej. Ska du måla så måla hela rummet i samma färg. Alla lister, alltså snickerier och allt, ska gå i samma kulör, gärna taket också”, fortsätter hon.

Eriksson menar också att fler inspireras av hotellrum. De väljer mer exklusiva textilier och inredningsdetaljer än tidigare.

Expressens inredningssajt Leva & Bo har också en artikel med hösttema. De verkar hålla med om mer vågade färgtrender och en inspiration från lyxiga hotell, och lyfter fram bland annat vinrött och senapsgult som två av höstens färger.

Foto: Derick McKinney/Unsplash

Ett av deras tips är att välja möbler och textilier i sammet – ett tyg som förhöjer lyxkänslan.

Foto: Chuttersnap/Unsplash

Att välja kuddar och plädar i ”höstiga” blommönster kan skapa en ombonad känsla – och varför inte köpa hem lite riktiga blommor som kronan på verket?

Matilda Erikssons sista tips är att söka inspirationsbilder på nätet för att skapa sig en inredningsvision, men hon påtalar också vikten av att hitta en röd tråd.

”Det är viktigt att tänka på helhetsintrycket, hur allt hänger ihop”, avslutar Matilda i reportaget i SN.

(Foto: Shi-men Ting/Unsplash)