Anita Looström, mer känd som ”Lady Silver” på Instagram, pratar om sociala medier, särboliv och om hur hon fick en ny karriär vid 80 års ålder.

Anita Looström är född och uppvuxen i Stockholm och har sedan flera år lämnat en långt yrkesliv som barnmorska bakom sig. Men det gör henne inte mindre aktiv i dag. Vid 80 års ålder har hon gjort oväntad comeback – på Instagram.

På nolltid har den svenska pensionären gjort succé på det sociala mediet. Under pseudonymet ”Lady Silver” har hon i dag över 10.000 följare.

”Ja, det är fantastiskt”, säger hon i det senaste avsnittet av Anton Granlunds Influencerpodden som spelas in i den nya eventarenan The Lobbys lokaler på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

influencerpodden-lady-silver

”Det ramlade in många följare i början, men sen tycker jag inte att det har blivit så många. Men jag hoppas att det blir fler nu efter det här.”

Anita, som hon helst vill bli kallad ”IRL”, är något överraskad över uppmärksamheten hon fått på Instagram. Men framför allt förvånas hon över sin följarskara som i regel är kvinnor mellan 18-34 år.

Lady Silver slog igenom för bara drygt tre månader sedan när hennes hoprepsgrupp för 60-plussare började publicera bilder från träningspassen.

 

”Jag tror de tänker: ’kan en sådan där gammal kärring göra sånt där?'”, säger hon.

I avsnittet pratar Anita Looström om åldersdiskriminering, särboliv och sociala medier. Lyssna nu via länken här!